Täby Folkdansgille

Efterlysning!

Vi söker fler medlemmar

 

I många år har Täby Folkdansgille haft en livaktig föreningsverksamhet med motionsdans och folkdans på torsdagar och en del extrainsatta danskurser vissa måndagkvällar. I vår trogna skara har vi flera duktiga, engagerade instruktörer som leder dessa aktiviteter! Vi har också tillgång till levande musik tack vare vårt spelgäng Kvarnstenarna och samarbetet med Täby Spelmansgille.

Att våra medlemmar och kursdeltagare uppskattar detta är förståeligt men också Täbybor i allmänhet liksom vår kommuns kulturförvaltning har uttryckt sitt gillande då vi medverkar i flera kulturevenemang bl.a. Nationaldagsfirandet, Midsommarfesten i Rönninge by och Kulturfestivalen.

Allt detta har varit möjligt genom många eldsjälars helhjärtade engagemang och det råder ingen brist på idéer rörande en utökad verksamhet. Men i likhet med många andra föreningar har även vi bekymmer med återväxten. Vi behöver på sikt bli flera att dela på inte bara dansglädjen och festarrangemangen utan också de olika praktiska uppgifter som följer med att sköta om vår föreningsgård Kvarntorp. För detta har vi redan idag fungerande rutiner, men vi riskerar med tiden av naturliga skäl bli allt färre att utföra dem. Å andra sidan är det med ”fullt manskap” inte alls så betungande som många kanske tror. Som medlem förbinder man sig blott att en gång per termin ingå i ett städlag som genomför ett städpass på en och en halv till högst två timmar i anslutning till vår ordinarie sammankomst. I utbyte blir man som medlem delaktig i en omfattande social verksamhet förutom dansen. (Du måste alltså inte vara folkdansare för att komma med och du behöver definitivt inte ha ambitionen att delta i några uppvisningar.) Vi har olika fester och sammankomster under året och vi gör utflykter och resor med vårt gille. Vi är med andra ord ett kamratgäng som håller både kropp och knopp igång samtidigt som vi har roligt. Nu ser vi gärna att vi får dela med oss av detta till dig och andra danslystna som vill utöka sin dansrepertoar till sommarens bryggdanser och spelmansstämmor.

Tycker du det här låter intressant? Välkommen då att bli en av oss! Hör av dig till ordföranden Agne Hanson, epost: agne.hanson@telia.com, tel 0704 80 00 46. Känner du redan någon i föreningen - prata med vederbörande eller kom till oss en kväll när vi dansar och lär känna oss lite närmare!